Ve středu 14. listopadu čeká projekt na podporu studia zdravotních a sociálních oborů zastávka ve Střední zdravotnické škole Svitavy. V akci bude více než osm desítek žáků 9. tříd ze třinácti základních škol z celého okresu. Ti budou poznávat v průběhu dne náplň vyučovaných oborů praktická sestra či masér sportovní a rekondiční.

„Přihlásilo se hodně přes sto žáků, ale vzhledem k omezené kapacitě tříd, učeben, ale i dalších prostor, kde budou například stanoviště záchranné služby nebo Červeného kříže, jsme museli počet účastníků i škol zredukovat,“ říká manažer projektu Vladimír Zemánek.

Atraktivní a náročné aktivity prověří šikovnost školáků. Tělo v akci nabídne poznávání kostí a orgánů v těle, Uvolni se zase poznávání svalů. Poznej svoje tělo přiblíží přístroje na měření fyziologických funkcí a Poznej krevní skupinu se zaměří na určování krevních skupin. Zachraň mě má souvislost s linkou tísňového volání či nácvikem resuscitace a Zavolej mě včas procvičí žáky v přivolání záchranky a umožní i detailní prohlídku sanitky.

Nový dopravní terminál v Moravské Třebové.
Archeologové přišli za pět minut dvanáct