Součástí festivalu jídla bude také burza rodinných receptů. Do ní mohou lidé přinést návod na jakýkoli svůj oblíbený pokrm, ať již zděděný po generacích předků nebo vynalezený, o který jsou ochotni se podělit s ostatními. „Recept bude během slavností vyvěšen na tabuli, zájemci si jej budou moci opsat nebo na místě okopírovat a ty opravdu zajímavé zveřejníme na našich internetových stránkách. Vybrané dokonce i spolu s profilem autora otiskneme v připravované tištěné kuchařce," uvedl Jan Pikna, ředitel Smetanovy Litomyšle. Deník jako mediální partner slavností se připojuje k burze rodinných receptů. Posílejte nám již nyní své oblíbené recepty. Na sobotu 19. května připravujeme speciální stránku k festivalu a právě v tomto vydání všechny zaslané recepty otiskneme. Toto vydání novin bude také k dispozici na slavnostech v Litomyšli a pro autora toho nejzajímavějšího receptu máme připravený kulinářský balíček. Své recepty posílejte do 17. května na e-mailovou adresu iveta.nadvornikova@denik.cz.