Jaroslava Stodolová, 58 let
důchodkyně, Hradec n. S.

Byla jsem v ten den v práci. Myslím, že někdy kolem dvanácté hodiny to začali hlásit v médiích. Přijela jsem potom domů a sledovala jsem to v televizi. Celou tu tragédii, co se stala. Velice dobře si na to pamatuji.


Josef Tureček, 64 let
důchodce, Letovice

Ano, pamatuji si na ten den před deseti lety. Byl jsem tehdy doma. Sledoval jsem to v televizi. Myslím si, že ta tragédie v Americe ovlivnila život také u nás v České republice. Hlavně co se týká cestování.


Stanislav Sodomka, 49 let
strojník, Polička

Pamatuji si to přesně. U sousedky jsem ten den právě spravoval topení. Dávali to zrovna v televizi. Dívali jsme se na to tehdy. Lekl jsem se, nechtěl jsem tomu ale vůbec věřit. Myslel jsem, že je to celé vymyšlené.

Vlasta Kinclová
důchodkyně, Radiměř

Ano, dobře si na ten osudný den pamatuji. Moc jsem se tehdy lekla. Byla jsem doma a sledovala jsem to stále v televizi. Hodně jsem to ale opravdu prožívala. Dotýkají se mě takové tragédie. Úplně z toho člověku bylo špatně.


Alena Mrštná
zam. obchodu, Koclířov

Ano, vybavuji si to, byla jsem to úterý v práci. Dozvěděla jsem se to z médií. Sledovala jsem to tehdy. Pracuji v Praze, hodně se o tom mluvilo. Lidé v Praze měli trochu větší strach, že by se mohlo stát něco i tam.

Marie Schwarzkopfová, 60 let
důchodkyně, Svitavy

Vzpomínám si na jedenácté září před deseti lety. Byla jsem ten den doma. Co jsem zrovna dělala, to už ale nevím. Sledovala jsem tu tragédii v televizi. Byl to pro mě tehdy šok.