Podzimní volby jsou již minulostí. Ve svitavském okrese ale na jednom místě nebylo koho volit. To se však v sobotu změnilo. V doplňujících volbách se utkali pouze nezávislí kandidáti.

Pověřeného úředníka z ministerstva vnitra, který několik týdnů zabezpečoval chod obce, vystřídá v nejbližší době nový starosta. Zatímco v říjnu nevznikla ani jedna kandidátní listina, tentokrát si mohli občané Vísky u Jevíčka vybírat ze dvou variant. „Jsem spokojen hlavně s účastí, která byla téměř osmdesátiprocentní," prohlásil dnes již bývalý starosta Josef Žouželka. Ten řídil obec s necelými dvěma sty obyvateli od roku 1983. Původně neměl v úmyslu ani kandidovat, nechtěl ale také dopustit, vzhledem k nedokončené práci, další řízení obce ministerským úředníkem.

Tím, že vytvořil vlastní kandidátku, „vyprovokoval" další občany, kteří sestavili ještě jednu. Jednalo se o ty samé lidi, kteří na podzim svou kandidaturu stáhli. Ze dvou nezávislých uskupení nakonec o jeden mandát zvítězilo to, na kterém byl Josef Žouželka. On sám se do zastupitelstva nedostal. Stal se však prvním náhradníkem. Štafetu v řízení obce by po něm mohl převzít jeho syn Libor, který získal absolutně nejvíce hlasů z kandidátů do sedmičlenného zastupitelstva obce. Zda bude zvolen za starostu, se však rozhodne až na ustavující schůzi. „Věřím že noví zastupitelé dokončí práci, kterou jsem započal, a obec se bude nadále rozvíjet," řekl Josef Žouželka.

Bývalý starosta Vísky by rád viděl dokončení projektu, na kterém naposledy pracoval. Jedná se o přípravu stavebních parcel, které by mohly být v nejbližší době hotové. V současnosti chybí jen dodělat příjezdovou komunikaci a také pár desítek metrů plynofikace.