Jak na čtvrtečním zasedání zastupitelstva informoval starosta města Jaroslav Martinů, radní tím reagovali na současný finanční vývoj. „Výrazně posilujeme částky z tržby z městských lesů a z poplatků za hazard, a to o dva a půl milionu korun," upřesnil starosta Martinů. Úspěšně byla ve městě dokončená také rekonstrukce kanalizační sítě jak po stránce technické, tak finanční. „Šedesátimilionový projekt měl rezervu ve výši pěti milionů korun. Poměrnou část ve výši 1,1 milionu jsme vrátili zpět do rezervy," uvedl Jaroslav Martinů.

Rezerva

Před zimou radní přerušili opravu Tyršovy ulice. S úsekem od pošty budou pokračovat v příštím roce. „To znamená, že místo čtyř milionů jsme proinvestovali pouze jeden a půl milionu korun. Zbytek vracíme do rezervy," poznamenal Jaroslav Martinů. Všemi těmito kroky tak mimorozpočtová rezerva města vzrostla, a to z pěti a půl milionu korun na dvanáct a půl milionu korun.

Celkovou rezervu přehodnotila také finanční komise města. „Posilování rezervy hodnotíme kladně. Bude krýt všechny dané potřeby přesunů v roce 2013. Výše mimorozpočtové rezervy je zárukou, že se nám bude rozpočet na příští rok lépe připravovat," poznamenal Bohumil Bednář z finanční komise. Radní budou moci ušetřené peníze využít třeba na projektovou dokumentaci nebo na právní diskuze. „Všechny podklady pro dotace jsou složité a neobejdeme se bez jejich vypracování za úplatu," řekl Bohumil Bednář.

Úspěšné projekty

Tento rok byl podle poličského starosty velice složitý, ale s výsledkem je spokojený. Ve městě dokončili několik projektů. „K těm nejvýznamnějším patří nejen rekonstrukce kanalizace, ale i oprava hradu Svojanov a mateřských škol," uvedl Jaroslav Martinů. A ještě ušetřili. Mimo to se poličským radním podařilo během letošního roku prodat také tři městské byty. Na začátku roku nabízeli k prodeji celkem čtyři byty. Zbývá jim prodat už jen jeden, a to jedna plus jedna na sídlišti Hegerova.