Nastává již druhá polovina prázdnin a čas neúprosně letí. Poznáváme to i my. Letos pořádáme již třetí ročník hudebního festiválku s účastí regionálních pivovarů a minipivovarů, a to již v sobotu 11. srpna.

Abychom zachovali regionální ráz akce, pozvali jsme převážně litomyšlské kapely a  pivovary z blízkého okolí.

Celkem se zúčastní se svou nabídkou sedm regionálních pivovarů a sedm minipivovarů. Podrobný program, zúčastněné pivovary, jejich nabídku a seznam hudebních kapel naleznete na www.veselka.lit.cz. Budete si moci zakoupit festivalovou skleničku o objemu 0,2 litru, se kterou se vám jistě podaří ochutnat co možná nejvíce vzorků. Pivovary budou mít možnost propagovat celé své portfólio včetně nealkoholických nápojů.

Na své si dozajista přijdou i pivní fajnšmekři a sběratelé pivních suvenýrů. Pro náročné budou k dispozici lahvová piva z celého světa i s pivní osvětou od prodávajících, kteří se zajímají o pivo hlouběji, dokonce patří mezi domovarníky a do jejich ochutnaného portfólia patří přinejmenším tři tisíce pivních vzorků.

Přijďte nás podpořit a pobavit se na festiválku, který  lze uspořádat nízkonákladově, bez velkých sponzorů, na dobré úrovni. Stejně jako tomu je u piva, kde najdete v nabídce hned několik pivních stylů, tak i v hudbě si každý najde to své.

Při přípravě akce jsme se zaměřili zejména na propagaci pivní kultury, poskytnutí pivní rozmanitosti, o rozšíření povědomosti o pivní kultuře a ne na množství vypitého piva.

Letošní ročník opět nebudou chybět vtipné soutěže o věcné ceny. Rádi bychom zanesli mezi návštěvníky dobrou pohodu, pestrou škálu nabízeného sortimentu a zdravého soutěžního ducha. Festiválek se koná v sobotu 11. srpna na Toulovcově náměstí od desíti do desíti hodin.

JIŘÍ KOHÁK