„Půjde nám o společný cíl. Uběhnout tolik kilometrů, kolik píšeme na adresu naší školy," sdělila učitelka a organizátorka Andrea Stejskalová.
Číslo popisné je 1117 a přesně tolik kilometrů by chtěli v Litomyšli uběhnout, aby se zapsali pod dohledem oficiálního komisaře do České knihy rekordů. Zvládnout kilometrový okruh, který povede po chodnících v okolí školy a blízkého lesoparku, lze mnoha způsoby. Není potřeba jej běžet, ale je možné jít nebo tancovat.

Zdatní běžci si ho mohou samozřejmě zaběhnout opakovaně. „Všichni jste srdečně zváni, tak neváhejte a udělejte něco nejen pro společné zdolání rekordu, ale hlavně pro své zdraví," dodala Andrea Stejskalová.

Polička se chce svým rekordem doslova blýsknout. „Vytvořte s námi oficiálně registrovaný rekord. Největší hvězdu z lidí a to přímo na Palackého náměstí," popsala rekord kurátorka akce Alena Zavoralová. Akce se bude konat jako součásti akce Čas pro neobyčejné zážitky a to 3. června od 21 hodin. Hvězda bude předem vyznačena na ploše náměstí.

Organizátoři doufají, že se lidé, kteří se budou v danou noc pohybovat ulicemi, zapojí do projektu. Pro všechny je připraven za odměnu „hvězdný" program.

„Mimo jiné se návštěvníci Poličky budou moci nechat unést pohledem na hvězdně nasvícenou radnici, prohlédnout si interiér luxusní limuzíny a po červeném koberci vystoupat do galerie jako filmová star. V atriu radnice je oslní světlo fotoaparátů a v záři reflektorů se budou cítit jako hvězdy," dodala Zavoralová.