V kategorii mužů, žen i seniorů se zde sejde vždy největší konkurence z celé ligy, protože mnoho družstev si protáhne soutěžní víkend v Kamenci.

Kvalitní dráha a zázemí jsou zde vždy předpokladem dobrých závodů. Dvojité vítězství se podařilo oběma družstvům mužů Širokého Dolu na poslední soutěži v Rozhraní. Pět minut na přípravu a jaký bude výsledek? Pěkný čas 18:81 sekundy dal na začátku Jevíčko do vedení. Vydržel do té chvíle, než přišlo na řadu družstvo Čeperky a jejich 18:00. Další hasiči se jen přiblížili, jako Hartmanice a Perálec, jiní chybami se připravili o lepší čas nebo nedokončili vůbec. Tam se zařadila družstva Kvasin a Širokého Dolu A. Vodou ze špatných spojů hadic byla několikrát nechtěně osprchována jedna z rozhodčích. Celkem se soutěže zúčastnilo třicet tři družstev mužů.

I družstev žen bylo nejvíce, a to patnáct. Jasným favoritem byly ženy z Chválenic z Plzeňského kraje svým časem 17:83 sekundy. Oldřiši prospěla aktualizace znaku na dresech a získala bramborovou medaili. Družstva ze špice průběžné tabulky, vyjma Bohuňova, se sešla ve středu výsledkové listiny. Jak říká Jana Škalová z Chválenic: „Tento závod jsme pojaly jako přípravu na mistrovství republiky v Uherském Hradišti na přelomu srpna a září, užít si to se vším všudy, se startem, s tím závodními adrenalinem i diváky." Jsou dodavatelem žen do reprezentace, mají deset titulů mistra republiky, medaile z olympiád ve Varaždinu a Ostravě. Jejich dalším mezinárodním cílem je olympiáda ve Francii. „Když požární sport baví, tak s ním doděláte vysokou školu, chodíte do práce, vdáte se, máte děti," dodává Jana Škalová.

Senioři mají ve vedení jasno. Všichni se honí za Hartmanicemi, které vedou. Druzí skončili senioři ze Širokého Dolu. Pět družstev v soutěži je pěkná účast.

JIŘÍ FELTL, Bystré