V příštích čtyřech letech povede město koalice tvořená stejnými stranami jako v minulém volebním období. Naše Jevíčko se dohodlo se sdruženími Město lidem, lidé městu a Společně pro Jevíčko. V zastupitelstvu dohromady složí pohodlnou většinu třinácti hlasů. Dvě sdružení, Jevičáci a Jednotné Jevíčko, která ve volbách získala po jednom mandátu, zůstávají v opozici.

Starostou se stal opět Dušan Pávek. Hlasovalo pro něj všech čtrnáct přítomných zastupitelů. Post místostarosty obhájil i Miroslav Šafář (Naše Jevíčko).

Ani obsazení rady se příliš nezměnilo. Radními jsou i nadále Miloslav Parolek, lídr sdružení Město lidem, lidé městu, v tajné volbě pro něj hlasovalo třináct zastupitelů, a Rudolf Beran, který získal podporu stejného počtu zastupitelů. Oproti minulým volbám, kdy kandidoval za sdružení Jednotné Jevíčko, obhájil Beran tentokrát mandát v barvách Společně pro Jevíčko. Nováčkem v radě bude Pavel Vykydal (Naše Jevíčko), který byl zvolen jedenácti hlasy.

Mezi zastupiteli Jevíčka jsou tři nováčci, Petr Jedlinský (Jednotné Jevíčko), Marek Káňa (Společně pro Jevíčko) a Aneta Pávková (Město lidem, lidé městu).

Ilustrační foto
„Nuda“ ve Svitavách. Radnice zůstala bez změn