Bramboračka s hříbky, karotkou a pórkem

Mám hříbkový týden a může za to kamarádka. Přála si k obědu kuřátko na hříbkách a s rýží. Ale předtím jsem cvičně připravil bramboračku.
Tak do toho prosím. Jde o dvacetiminutovku.

– 160 g brambory
– 160 g dušené hříbky
– 80 g cibule
– 80 g mrkev
– 40 g pórek
– 2 PL mouka hladká
– 2 PL smetana
– 1 PL olej
– 1 PL máslo
– 1 ks stroužek česneku
– 1 l vývar /voda/
– sůl, pepř, kmín, majoránka

Na oleji s máslem dorůžova orestujeme pokrájenou cibuli a zasypeme moukou. Připravíme zlatavou jíšku, ochutíme špetkou kmínu a zalijeme studeným vývarem nebo jen vodou. Tady to moc nevadí. Za průběžného míchání přivedeme k varu a přidáme orestované hříbky, brambory a mrkev. Po pěti minutách také pórek a za dalších pět minut máme hotovo.

(ron)