Narozeninový buřtguláš

Jojo, je to tak. Na své čtyřiačtyřicáté narozeniny jsem si nepřipravil kdovíjaké menu. Jen tenhle parádní bramborový gulášek jako záchranáře na ráno. A opravdu se hodil…

Z čeho:
300 g brambory
250 g klobása
100 g cibule
2 PL mletá paprika
2 PL jíška
2 PL ovesné vločky
1 PL sádlo
1,5 l voda
1 ks bujónová kostka
2 ks stroužek česneku
sůl, pepř, kmín, majoránka,
paprička

Postup:
Cibuli orestujeme do zlatava na sádle, přidáme papriku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a ochutíme kostkou, utřeným česnekem, papričkou a kmínem.
Vsypeme pokrájené brambory a vločky, za pět minut jíšku a po dalších pěti pokrájený párek či klobásku. Nebo místo toho hříbky.
Nakonec vychutíme podle potřeby solí, pepřem , majoránkou a dalším stroužkem česneku.
Divíte se té kostce? Nedivte. Já je sice opravdu nerad, ale tohle jídlo chci vyloženě „po hospodsku".

(ron)