Číslo dne: 35
Tolik organizací a obcí z okresu se zatím přihlásilo k akci Ukliďme Česko.

Uklízet se bude také v Udánském lese u Moravské Třebové. „Každý účastník bude odměněn diplomem a po konci akce si bude moci opéct buřt,“ zvou pořadatelé z nízkoprahového klubu na akci, která začíná v 9 hodin ráno.

O půl hodiny dříve vyrazí do terénu dobrovolníci v Linharticích, kde se k události připojí vůbec poprvé. Loni si úklid zkusili „nanečisto“ a za dopoledne nasbírali více než 25 pytlů odpadků.

Ve Starém Městě začnou s úklidem ve 14 hodin, zájemci se sejdou u sokolovny. Znovu se bude uklízet i ve Svitavách. Dobrovolníky bude možné vidět také ve Vendolí nebo Opatovci a dalších obcích svitavského okresu. 

Dobrovolníci přibývají, nasbírají tuny odpadků
Celonárodní akce Ukliďme Česko, do které se hlásí skupiny dobrovolníků s cílem uklidit nějaké místo, se v Litomyšli uskuteční již popáté. Do úklidu se v posledních letech zapojili kromě jednotlivců, rodinných a kamarádských skupin i místní školy, nízkoprahová organizace Naděje, charita se speciální školou, dobrovolní hasiči a skauti. „Každoročně po nás zbudou kilometry uklizených silnic, lesů, potoků a údolí. Loni se zapojilo zhruba 300 lidí a sebralo se přes 2,5 tuny odpadků,“ informoval organizátor Jan Vavřín. Akce, kterou v Litomyšli tradičně pořádá Generace 89, se koná v sobotu. Zatím je nahlášených asi 50 dobrovolnických skupin a školních tříd.

Logo rugbyového klubu All Plebs.
Marihuana a chmel. Sportovní klub čelí kvůli logu kritice