Chátrající tržnice v těsné blízkosti historického centra zmizí zřejmě dříve, než radní původně předpokládali. „Už dlouho zvažujeme možnosti, jak řešit tento objekt, který hyzdí centrum města," tvrdí místostarosta Václav Mačát.

Urychlené řešení

Radní odkládali studii až na dobu, kdy budou mít jasný cíl, jak problém vyřešit. Teď sebou ale budou muset hodit. „Vzniká nové obchodní centrum na místě bývalého vyhořelého hotelu Morava a provozovatel tam bude mít problém s parkováním. Má zájem, aby parkoviště vzniklo poblíž a jedinou možností je místo, které by se uvolnilo po tržnici," vysvětluje Václav Mačát. Město chce zapojit investora do řešení a také spolufinancování úpravy této lokality. „Rozhodně by tam mělo být nejen parkování, ale i zelená plocha," slibuje místostarosta.

Záleží na penězích

Mezi prostorem budoucího parkoviště a obchodního centra je poměrně frekventovaná silnice, takže město bude muset řešit i bezpečnost chodců. Jejich počet se určitě zvýší. „Zatím to nemáme zcela ujasněno. Hovoří se i o přechodu řízeném semafory," konstatuje Václav Mačát. Na novém parkovišti by mohlo být šedesát až sto parkovacích míst.

Stavba obchodního centra pokračuje rychle, dokončena by měla být ještě letos. „Pokud najdeme v rozpočtu peníze na zpracování projektové dokumentace, mohli bychom v příštím roce začít," říká Václav Mačát. Parkoviště a úprava okolí přijdou na desítky milionů korun.