Změna v plánu

Jednatel společnosti Miroslav Kolísek na něm dvaceti přítomným vysvětlil současné záměry firmy. „Na programu byly dotazy ohledně budoucího využití nově rostoucí skladovací haly, kterou firma buduje v sousedství dosavadních výrobních objektů. K nové hale byly už vzneseny na minulých schůzích zastupitelstvem otázky, zda je stavba v souladu se současně platným územním plánem. Na ty odpověděli nyní investor, a již dříve také orgán státní správy, který výstavbu povolil – Odbor výstavby a územního plánování městského úřadu, že parametry objektu se současně platným územním plánem nekolidují," shrnula průběh schůzky mluvčí města Dagmar Zouharová.

Firma, která má roční obrat ve stovkách milionů korun se tedy může rozrůstat dál. A podle jednatele Miroslava Kolíska to má v plánu.

Pro investory

Jak zaznělo na schůzce vedení města s občany konané v úterý, Moravská Třebová bude na základě zářijového rozhodnutí zastupitelstva pořizovat druhou změnu územního plánu. Jedním ze zásadních důvodů je právě i snaha současného vedení připravit ve městě plochy pro budoucí další investory. Nejen společnost ATEK se tak může dále rozrůstat a pomoct tím městu nejen v boji s nezaměstnaností.

Klíčové pro Moravskou Třebovou je po změně územního plánu ještě vybudování rychlostních silnic R35 a R43. Poloha města u jejich křižovatky je strategická a třebovští radní věří, že se investoři pohrnou, aby zde vybudovali další podniky, tím vytvořili nová pracovní místa a pomohli snížit dlouhodobou nezaměstnanost v regionu.