Ten se koná na území Pardubického kraje ve čtyřech městech – v Pardubicích, Chrudimi, Slatiňanech 
a včerejší den strávili jeho členové ve Svitavách. 
 

„Tato čtyři česká města patří mezi ty, o kterých vím, že zde najdeme úžasnou podporu abychom mohli festival celé ty roky pořádat," uvedla zakladatelka tohoto festivalu, Radka Ehrenbergerová.
 

Děti ze základních škol se svými učitelkami a ostatní diváci, kteří se přišli podívat do sálu Fabriky, tu byli svědky nejen vystoupení místních folklorních souborů, ale i zahraničních hostů z Polska a Rumunska.
 

Mezi účinkující, kteří přijali pozvání patříl například v Čechách již dobře známý polský soubor Kuznia artystyczna a nadaná sedmiletá zpěvačka z Rumunska Natalia Volintiru. 
„Letošní ročník je trochu ochuzený o zahraniční účinkující. Potýkáme se s momentální bezpečnostní situaci v Evropě a díky tomu se některé soubory bojí vycestovat," dodala Radka Ehrenbergerová.
 

Organizátoři si však 
s tímto problémem uměli poradit a svitavský koncert obohatili o mladý pár z pardubického souboru Radost, který se nedávno vrátil z festivalu v Paříži. Další zajímavostí včerejšího dopoledne bylo hudební vystoupení dětského folklorního souboru z Chrudimi, zvaný Kuřátka, který se zde představil poprvé za osmnáct let trvání festivalu.
 

Jak to vidí zakladatelka festivalu Radka Ehrenbergerová za rok? „Vrátit se do Svitav určitě chceme, vždy tu máme opravdu skvělé zázemí a za to patří městu a hlavně divákům velké díky."