Tři stanoviště ve škole, dvě na výjezdové základně záchranné zdravotnické služby a jedno v nemocnici. „Jsem pyšný na zdravotnickou školu, u níž je vidět obrovský progres. Nabízí široké možnosti uplatnění ve Svitavské nemocnici,“ uvedl starosta Svitav David Šimek. Do dopoledních Zdravohrátek se zapojilo 67 žáků převážně z devátých tříd z dvanácti základních škol ze svitavského okresu. Děti poznávaly kosti, orgány nebo také přístroje na měření fyziologických funkcí. V nemocnici se žáci seznámili s krevními skupinami a u záchranné služby si nacvičili resuscitaci a přivolání sanitky.

„Bylo vidět, že aktéři Zdravohrátek už přemýšlejí o studiu oboru praktická sestra nebo masér sportovní a rekondiční. Zatímco při předcházející zastávce projektu v Ústí nad Orlicí byli mezi účastníky pouze dva chlapci, tentokrát jich dorazilo deset,“ uvedl Vladimír Zemánek, manažer projektu. 

Senátor Jiří Dienstbier navštívil v pondělí okres Svitavy. Zúčastnil se besedy se studenty Střední školy obchodu a služeb v Poličce a Gymnázia ve Svitavách a s žáky Základní a mateřské školy Telecí. Ve Svitavách a Telecím Jiří Dienstbier přijal pozvání do
Příběhy bezpráví ve škole