Anketu každoročně vyhlašuje Asociace turistických informačních center ve spolupráci se společností KAM po Česku. Letos se zúčastnilo 455 certifikovaných TIC ve 14 krajích ČR. Hlasování probíhalo na webových stránkách během prázdnin a bylo odevzdáno celkem 15 325 hlasů (ověření prostřednictvím e-mailu hlasujícího).

MIC Svitavy získalo 1 125 platných hlasů. Tento úžasný výsledek je pro nás odměnou za naši práci a také velkým závazkem dále udržovat a rozvíjet kvalitu našich služeb. Je však nutné se zamyslet nad relevantností podobných anket a objektivně přiznat, že nemusí zcela dokonale prezentovat skutečný stav. Nicméně pro naše IC a zejména celé město jde o báječný výsledek, který jasně ukazuje, že patriotismus ve Svitavách neskutečně roste, lidé jsou aktivní a všímají si dění okolo sebe. Hlasují buď na základě konkrétní zkušenosti v našem IC nebo s ohledem na vzájemné vazby. Pozitivně vnímají práci lidí v celém městě - obdrželi jsme hlasy i podporu místních organizací a spolků stejně tak, jako těch mimoměstských. To je skvělá vizitka pro Svitavy, občany a všechny, kteří se na atmosféře v našem městě aktivně podílejí.

Bez ohledu na výsledek děkuji všem, kteří nám zaslali svůj hlas. Velmi si toho vážím. Rovněž bych rád touto cestou poděkoval svým kolegům za skvělou práci a pogratuloval ostatním informačním centrům za jejich hlasy.