V Abú Dhabí bude Svitavák a absolvent odborné školy v Poličce vařit v juniorské kategorii. Petržela je nejen Kuchařem roku, ale patří i do Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů. Je dokonce vítězem Světového poháru v Lucembursku v carvingu, tedy vyřezávání ovoce a zeleniny. Čtyřiadvacetiletý Vojta Petržela si účast na soutěži v Abú Dhabí vybojoval v evropském kole v italském Rimini.

„Vojta je jednou z největších kuchařských nadějí tuzemské gastronomie. Jako stavební kámen juniorského nároďáku si vede skvěle. V individuálních soutěžích předčí i o mnoho zkušenější šéfkuchaře,“ uvedl Marek Svoboda, manažer Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů. Vojta má za sebou vítězství na několika kuchařských mezinárodních soutěžích a vedle toho ho baví tzv. carving.

Městská policie ve Svitavách slaví 30 let od založení.
"Velký bratr" žije ve Svitavách. Město hlídá 120 kamer, odhalí i sprejery

„Začal jsem vyřezávat v patnácti letech. První rok jsem se učil pracovat na bramborách a jablkách. Vlastně na tom úplně nejlevnějším, co se dá spotřebovat. Naši kvůli mně museli dokupovat zeleninu,“ vzpomínal talentovaný kuchař. Soutěž Global Chefs Challenge se v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech koná od 30. května do 2. června.