V pátek 4. prosince ho ochutnali hosté kavárny Junior ve Svitavách. Na jídelním lístku se tak objevila speciální nabídka. Nechyběla rybí polévka s andělskými nočky. Jako hlavní chod číšníci servírovali plněné čertovo kopýtko s divokou rýží a vánočním knedlíkem. Originální sladkou tečkou na závěr se stalo jablkové pokušení ve skořicovém župánku s vanilkovo – mandlovým pyré.

Čertovo kopýtko

Ingredience: vepřová plec, vepřový bůček, hovězí maso přední, vejce, sůl, pepř, Podravka, cibule, tuk, hladká mouka, sušené švestky, fazole

Postup: Z vepřové kýty nakrájíme plátky, lehce je naklepeme a osolíme. Z mletého bůčku a hovězího masa, vejce a koření vytvoříme směs, kterou pokryjeme plátky. Do středu každého pak položíme nakrájené na nudličky sušené švestky a fazole. Plátky zabalíme do tvaru rolády a sepneme párátky nebo ovážeme nití.
Cibuli osmažíme na tuku do zlatova. Do základu vložíme roládičky a lehce je opečeme. Poté vše zalijeme vodou, dochutíme kořením a dusíme v troubě. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou.

Jablkové pokušení

Ingredience: jablka, mletá skořice, mléko, hladká mouka, vejce, tuk, cukr krupice, pudinkový prášek, vanilínový cukr, sekané mandle

Postup: Jablka bez slupky a jadřince nakrájíme na plátky. Obalíme v těstíčku z mléka, mouky, vajec a skořice. Osmažíme je na rozpáleném oleji.

Pyré: Mléko uvedeme do varu a přidáme pudink, cukr a vanilínový cukr rozmíchaný ve části mléka. Vše povaříme a na závěr přidáme sekané mandle.