„Možnost soutěžit má každý student školy. Téma Nevěsta v punkovém stylu si vybrali sami,“ sdělila vedoucí učitelka praktického vyučování Martina Jurášová.

Soutěžnímu vystoupení předcházela příprava. Modelky byly během kadeřnického klání nalíčené a kosmetičky zase neměly práci s česáním. Na vše dohlížela odborná porota. Ta bodovala nejen výslednou vizáž, ale i například samotnou práci. Každý soutěžící, tak dostával body v několika kategoriích.

„Vítěz nebyl jasný od začátku. Hodnocení se lišilo v průběhu soutěže. Na prvních dvou místech jsme se nakonec shodli všichni,“ řekla za porotu Darina Formánková. Ta se v Poličce účastnila klání v Tylově domě už poněkolikáté. „Oceňuji soutěžící, kteří mají chuť se zúčastnit. Už ta příprava je náročná. Téma bylo zajímavé, mohli uplatnit kreativitu. Soutěž využívá krásné prostory a je to jiné než na škole . Dobře to působí nejen na porotu, ale i na soutěžící,“ dodala zkušená členka poroty.

V konečném účtování rozhodovaly drobné detaily a nakonec prvenství v kadeřnické soutěži získala Iveta Laštůvková. Její model zaujal nejen porotce, ale i přítomné diváky. Mezi kosmetičkami vybojovala zlato Nela Pavlíková. Obě jsou studentky poličské školy. Za svůj výkon si ocenění odnesli praktické dárky od sponzorů.

Soutěže se zúčastnili i dva muži. „Jsem poprvé na soutěži a je to dobrá zkušenost. Inspiraci jsem čerpal na internetu a pomáhala nám paní mistrová,“ řekl Jan Chotěnovský, který skončil na druhém místě. Přiznal také, že při tréninku mu chyběl čas. Naostro však vše zvládl před předepsaným časovým limitem.