Slavnostní recepci při příležitosti státního svátku připravili kuchaři z Poličky, o květinou výzdobu se postarali zahradníci z Litomyšle. „V sobotu o půl páté ráno jsme se vrátili z Francie. Zadanou akci jsme snad připravili podle představ zadavatele, protože jsme obdrželi jak poděkování od paní velvyslankyně v Paříži Marie Chatardové, tak i od hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka, který nám osobně vyjádřil poděkování. Příprava na místě byla hektická, stejně jako vlastní průběh recepce. Přesto jsme našli i prostor na krátkou prohlídku pamětihodností Paříže,” sdělil po příjezdu do Čech Lubor Havlík, vedoucí odborného výcviku, který studenty ve Francii doprovázel. Hosté recepce si vybírali z mnoha pochoutek z Pardubického kraje. Točilo se mimo jiné pivo z Poličky. Na slavnostní tabuli se tak objevily ryby z Litomyšle, sýry z Městečka Trnávky, pečivo z Borové nebo tradiční pardubický perník. „Považuji za skvělý nápad, že velvyslanectví umožnilo, aby se prostřednictvím degustace regionálních potravin přilákala pozornost k Pardubickému kraji a Régionu Centre v hlavním městě Francie,“ řekl hejtman Radko Martínek. Hosté, mezi nimiž byli například pařížský kardinál, velvyslanci, ředitelé významných společností a členové francouzské vlády, tak ochutnávali ryby, sýry, paštiky a koláče z Pardubického kraje, ale i Régionu Centre. Prezentace zaznamenala velký úspěch. Podle slov paní velvyslankyně patřila letošní recepce k těm nejlepším v posledních letech.