Pohledem autora
Nepatřím mezi milovníky masáží, a tak jsem na stůl uléhal s obavou. Tu však začínající masér rozptýlil hned prvními technikami. Nervozita z nových prostor se neprojevila. Stejně jako já odcházeli spokojení i senioři.

Teprve tři roky lze ve Svitavách studovat obor sportovní a rekondiční masér. Právě studenti třetího ročníku potřebují praxi. „První dva roky masírovali jen sebe navzájem a příbuzné. Neměli možnost masírovat lidi z venku. Protože je pro ně praxe důležitá, tak jsme hledali prostor, kde bychom mohli své služby nabídnout veřejnosti,“ řekl Radim Dřímal, ředitel SZŠ.

Našli ho v Domově s pečovatelskou službou, kde bydlí více než sto seniorů. A byl to dobrý krok. Zájemci o masáž se zapsali na několik týdnů dopředu. Ti, co měli chuť, si novou službu vyzkoušeli ihned. „Nechala jsem si namasírovat ramena a krční páteř, protože mě oboje bolí. Studenti byli šikovní a jsem spokojená. Hned jsem se objednala,“ sdělila první klientka Marie Zbytovská.

V jednoduše zařízené místnosti si premiéru odbyla i Ivana Bartošová. „Pocity jsou stejné jako u spolužáků, které jsem masírovala. Akorát u starších lidí je kůže tužší a je potřeba dávat pozor,“ sdělila studentka. Ta také prozradila, jak relaxuje masér, jehož práce je fyzicky náročná. „Pomáhám si automasáží a posiluji,“ dodala.

Senioři si budou moci nové služby užívat dva měsíce zdarma. Poté bude stanovena přijatelná cena, která pokryje náklady na masírování.