O zastřešení byl ve městě velký zájem už jen proto, že na Moravě taková konstrukce nemá obdoby. „Svitavy jsou teprve třetím městem v republice, které se podobnou stavbou může pyšnit po Plzni a Mostu. Do realizace jsme se pustili díky získání dotace z programu Podpora materiálně technické základny sportu vyhlášenou pro roky 2017 a 2018 ministerstvem školství. Získali jsme finanční injekci bezmála 17 milionů korun. Zbývající částku přesahující 20 milionů doplatilo město ze svého rozpočtu,“ informoval mluvčí města Jiří Johanides.

Zastřešení ochrání ledovou plochu před deštěm, sněhem a slunečním svitem. Mimo zimu lze části pláště odejmout, aby pro letní sporty byla plocha provzdušněná.

„Technologickým detailem jsou kabely natažené na střeše, které se při větším sněhovém pokrytí rozehřejí a sníh roztaje, takže nedojde k propadnutí střešní konstrukce pod náporem sněhu,“ dodal Johanides. V sobotu se uskuteční v 15 hodin slavnostní otevření zastřešeného zimního stadionu.

Program odstartuje už ve 13 hodin turnaj staršího žactva v hokejbale mezi TJ Sršni Svitavy a HBC Hradec Králové 1998. V 16 hodin pak den na stadionu uzavře exhibiční utkání mužské složky TJ Sršni Svitavy, která vyzve reprezentační hokejbalové družstvo žen.

Ilustrační foto
Vlak srazil člověka. Provoz na trati Česká Třebová - Brno se zastavil