Ačkoliv hned vedle je postavené dětské hřiště, okolní scenérie moc nenabádala k jeho návštěvě. Maminky s dětmi si tak většinou musí hledat jiná místa k trávení volného času. To by chtělo zastupitelstvo obce změnit.

Více věcí najednou

Místo skládky by se v budoucnu mohl objevit nový park. „Plánujeme vybudovat příjemné posezení s altánkem a hřištěm," uvedl starosta obce Kamil Pavliš. Zda se projekt uskuteční, záleží na schválení dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. Obec by něco takového potřebovala jako sůl. Zatím v Hradci nad Svitavou není žádné podobné místo.
„Bohužel moc není kam jít s dětmi. Hřiště je u hospůdky Žabka, ale to je spíše pro jejich návštěvníky. Ještě je hřiště u školky, ale není tam ani houpačka. Kdyby se povedlo vybudovat nový park, měla bych velkou radost, určitě bychom tam s dcerou rády chodily," uvedla místní mladá maminka Kristýna Masaříková.

Nový park není jedinou plánovanou akcí obce. V letošním roce je naplánováno dokončení rekonstrukce hřbitovní zdi a druhá etapa výstavby vodovodu. V létě roku 2011 začala v Hradci první etapa, která trvala přibližně rok a půl. Vybudoval se nový, přes devět kilometrů dlouhý, vodovod a kanalizace se napojila čistírnu odpadních vod ve Svitavách. Navíc se chystá plán na revitalizaci osvětlení obce.

„Revitalizace osvětlení je naplánována na rok 2016, teď chystáme všechny potřebné materiály pro žádost o dotaci," dodal starosta.

Kdo sleduje stránky obce, nachází jen staré informace. Zítra 21. ledna se však starosta sejde se správcem webu a dohodnou podrobnosti o nové internetové stránce. Spuštění nového webu je naplánováno na konec ledna, takže zdejší obyvatelé už budou mít všechny informace jako na talíři.