Zastupitelstvo rozhodlo o prodeji lyžařského areálu v Čenkovicích. Ten patří městu, ale vedení ho navrhlo prodat. Jeho provoz totiž není levnou záležitostí. „Ski areál je sice moji srdeční záležitostí, ale vidím, že potřebuje investice do modernizace. Hlasoval jsem pro prodej," říká starosta David Šimek.

Město ale nemá moc peněz, které by mohlo investovat do vleků a vylepšení svého majetku. Svým názorem ovšem rozhodně nepotěší například Svitavačku Lenku Müllerovou. Ta na Čenkovice nedá dopustit. „Naučila jsem se tam jezdit na lyžích, první lyžařské krůčky tam zvládla i dcera, takže z prodeje moc nadšená nejsem," říká Lenka.

Peníze jsou ale na prvním místě. Město by do areálu muselo investovat, aby obstál v současné konkurenci okolních středisek. Lidem už dnes nestačí jen sníh a vlek. I někteří Svitaváci si za lepším raději zajedou několik desítek kilometrů dál. „Mně nevadí, že město areál v Čenkovicích prodá. Jezdíme raději lyžovat do Jeseníků nebo Krkonoš. Máme tam lepší komfort a delší tratě," zdůvodnila svůj postoj Jana Kovářová.

Starosta David Šimek upozorňuje, že pro lyžaře se prodejem nic nezmění. „Naopak, nový majitel by mohl investovat do modernizace," věří David Šimek. Radnice teď začne oslovovat případné zájemce o koupi areálu.