Pardubický kraj spustil letos v červnu projekt, který poskytuje seniorům nad pětapadesát let slevy pět až padesát procent u vybraných poskytovatelů v celé České republice 
a v Dolním Rakousku.

Podstatou celého projektu je vytvořit a zrealizovat systém poskytování slev 
a dalších výhod seniorům. „Projekt je zaměřen na snížení finančních výdajů seniorů při běžných nákupech a při provozování volnočasových aktivit. Zajišťuje seniorům větší dostupnost kulturních, přírodních a jiných památek a také podporuje drobné živnostníky. Vstup do projektu a vydání slevové karty Senior Pas je pro všechny zájemce zdarma," informoval radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

Podmínky k registraci do programu jsou jednoduché. Stačí mít trvalé bydliště 
v Pardubickém kraji a minimální věk padesát pět let. Registrovat se lze pomocí formuláře či telefonickou formou na čísle 840 111 122. Dále mohou lidé k registraci využít emailovou adresu pardubice@seniorpasy.cz, nebo webové stránky www.seniorpasy.cz, kde lze najít i celý seznam všech poskytovatelů slev.

Pokud budou lidé splňovat podmínky, tak jim kartu pošlou poštou. Slevy lze čerpat v České republice 
a Dolním Rakousku. Nyní je do projektu zapojeno více jak dva tisíce poskytovatelů slev.

V Pardubickém kraji lze 
v současné době slevy uplatnit u osmdesáti poskytovatelů. Mezi nimi jsou například Knihkupectví Kosmas, Optik Otava nebo Wellness centrum Ječmínek. Pro lidi, kteří často využívají ke své přepravě vlaky, je zajímavá sleva od Český drah. Ty poskytují 36% slevu na In Kartu.