Při této příležitosti obec ve spolupráci s TJ FC Rychnov na Moravě uspořádaly zábavné odpoledne pro děti i dospělé. Všichni si užili klasické soutěže, kterých se zúčastnilo sedmdesát sedm dětí z Rychnova a okolí. „Po celé odpoledne byl k dispozici skákací hrad. Ministerstvo dopravy v zastoupení stánku BESIP nabízelo jízdu zručnosti pro děti a opilé brýle pro dospělé. Další velmi žádanou atrakcí bylo malování na obličej," sdělila Lenka Kylarová z Rychnova.

U příležitosti této akce navíc obec představila komunální techniku. Lidé viděli lanový naviják, štěpkovač, mulčovač a příkopové rameno, vše jako příslušenství k traktoru. Představeny byly i další stroje používané pro údržbu obce.

Hojně využívanou atrakcí byl terénní vůz Lada Niva. Právě v tomto automobilu si Rychnovští užili vyhlídkové terénní jízdy. Celé odpoledne moderoval starosta obce Milan Hána, který v sobotu oficiálně zahájil letošní koupací sezonu.

Areál koupaliště v Rychnově na Moravě bude plně provozovat obec, a to prostřednictvím svých zaměstnanců. „V areálu je k dispozici přírodní koupaliště o rozměru padesát krát pětadvacet metrů, tenisový kurt s asfaltovým povrchem, dvě dětská pískoviště, kiosek i toalety. Vstup do areálu je bezplatný a bez časového omezení," informovala Lenka Kylarová.