V Osíku se po pětadvacáté sešli příznivci volejbalu. Již čtvrt století se o poslední prázdninové sobotě schází rodinná družstva, aby změřila svoje síly pod vysokou sítí. Turnaj je již dvacet let hrán jako Memoriál Josefa Havrana vzpomínka na bývalého vynikajícího hráče TJ Sokola Osík, který podlehl zákeřné nemoci.

Do turnajů se za uplynulá léta zapojilo celkem dvacet šest rodin. Hraje šest příbuzných hráčů, povinná je jedna žena. Při dvou ženách je povolen jeden „cizinec" na doplnění rodiny s osíckými kořeny.

V sobotu 1. září jsme se sešli u sportovní haly. Počasí nám nebylo nakloněno a po páté v historii turnaje (z toho potřetí za poslední čtyři roky) jsme museli využít zázemí "pod střechou". Sešlo se deset volejbalových rodin se svými dětmi, náhradníky a fanoušky v počtu asi osmdesát až sto lidí. Po slavnostním nástupu a minutě ticha na uctění vzpomínky, turnaj začal.

Všechna utkání musela být odehrána na jednom kurtu, proto zkrácené zápasy dva sety do šestnácti. Po odehraných utkáních ve třech skupinách vzešlo pořadí pro další souboje o umístění.

Konečné pořadí: 10. Němcovi, 9. Sodomkovi, 8. Kysilkovi, 7. Andrlovi, 6. Havranovi, 5. Vodehnalovi, 4. Nežádalovi, 3. Drimlovi. O první místo si to rozdali loňští finalisté Jiskrovi a Flídrovi. Volejbalové štěstí se přiklonilo k prvně jmenovaným, kteří obhájili zlato a již počtvrté v řadě „zbylo" druhé místo na rodinu Flídrových.

Všechny rodinné týmy obdržely při závěrečném nástupu věcné ceny a vítěz putovní pohár. Za rok se na přání všech zúčastněných zase sejdeme.

JOSEF DRIML