Úzká pro kamiony

Problémy zde mají především kamiony, které vjíždějí do křižovatky směrem od Vysokého Mýta. Kruhový objezd by měli silničáři upravit tak, aby byl po celém obvodu symetrický a široký tři metry.

Výměna obrubníků

„Vyměnit by měli stávající betonové obrubníky, které se pod koly projíždějících vozidel drtí. Je to nebezpečné a vozidla tak zároveň ničí vozovku," upozorňuje místostarosta Kašpar. Úpravy by měly zahrnovat vybudování monolitického železobetonového pásu, do kterého by silničáři osadili řezané žulové obrubníky. „Rovněž by měli opravit vodící proužek a obruby mezi vjezdovou větví směrem od Vysokého Mýta a výjezdovou k nádraží," popisuje Radomil Kašpar.

Čtyři etapy

Stavební práce jsou rozplánované do čtyř etap. Každá by měla trvat maximálně dva týdny. Stavební úpravy zkomplikují situaci v dopravě, proto město požaduje, aby je silničáři udělali v období školních prázdnin.

Objízdná trasa

„S objízdnou trasou počítáme po ulici T. G. Masaryka, kde jsou tři školy," podotýká místostarosta Kašpar. Po dobu opravy kruhové křižovatky bude objízdná trasa pro vozidla do 3,5 tuny a protisměrné semafory pro ostatní.