Němec není žádný tlouštík a rozhodně by do něj člověk neřekl, že na posezení spořádá jedenáctichodové menu nebo se zúčastní klidně i tří „žroutských“ akcí za den.

V sobotu v Brně dostane hodně zvláštní oběd. Bude mít sice jen tři chody, ale zato ty nejsmradlavější, jaké si vůbec lze představit. Brněnské menu zní: hákarl, surströmming, durian. „Tak durian vlastně po surströmmingu, který jsem už měl a snědl ho i s kostmi, považuji za chuťovku. Hákarl ale pro mne bude premiéra, jsem na to hrozně zvědavý,“ říká rekordman Němec.

Jan Palach, kterého ztvárnil Viktor Zavadil.
Smutné výročí připomene film

Těší se na další adrenalinový zážitek. „Nepřipravuji se vůbec, mám rád improvizaci a těším se na pořádný adrenalin. To mě na tom baví. Zaměřuji se teď mimo jiné hlavně na extrémní jídla, což bude i na výstavišti v Brně,“ dodává maxijedlík.

Pokud se mu celé menu podaří sníst, připíše si na své konto světový rekord. Tyto „lahůdky“ totiž ještě nikdo na světě nesnědl.

Co dostane jedlík k obědu?

Hákarl je islandský pokrm z masa žraloka malohlavého nebo velikého. Krev těchto paryb obsahuje velké množství močoviny, proto je jejich maso pro člověka jedovaté a vyžaduje před konzumací zvláštní úpravu. Maso je cítit po amoniaku.

Surströmming je švédské rybí jídlo, které se vyrábí zkvašením rybího masa. Vyznačuje se mimořádně intenzivním zápachem.

Durian je rod tropických stromů v jihovýchodní Asii. Jedlá dužina vydává silný a pronikavý zápach, a to i když je slupka neporušená.

Sovolusky - hasiči vyjíždějí k hořícímu domu, uvnitř nacházejí dvě ohořela těla. (prosinec) Foto: HZS PAK
FOTOGALERIE: Požárů bylo vloni méně. Zemřelo při nich ale osm lidí