Kornické volejbalistky, které každý týden pilně trénují, sestavily družstva, Kornice A a Prostě dobří, které pro tentokrát doplnily Žabky z nedaleké Litomyšle, Drink Team z Brna a tým z Hoštejna z okresu Šumperk. I přes malou nepřízeň počasí, která kvůli dešti zahnala všechny přítomné pod střechu a soutěžní zápolení dvakrát přerušila, se nakonec turnaj podařilo se soumrakem zdárně dohrát a rozdělit úspěšným týmům ceny, medaile a poháry.

I přes velkou snahu se domácím volejbalistkám nepodařilo turnaj vyhrát a jejich družstva obsadila 2. a 5. místo. Zasloužené vítězství si pro tentokrát odvezl tým Pre-fit z Hoštejna.

Večer na hřišti hrála pro pobavení přítomných reprodukovaná hudba, při které někteří vesele tančili, jiní dali přednost občerstvení se pivem, limonádou, nebo něčím tvrdším pro zahřátí. K zahnání hladu pořadatelé připravili gulášovou polévku, opékané klobásy a steaky.

Podle kapitánky pořádajícího týmu Kornice A, Petry Jasanské, se první volejbalový turnaj v Kornicích vydařil a volejbalistky se již těší na další ročník.

MILOŠ VOMOČIL