„Počet návštěvníků našeho večírku rok od roku stoupá, a to nám dělá největší radost. Není důležité, jak velký dárek kdo přinese, důležité je, že si lidé v předvánočním běsnění s úklidy a nákupy najdou chvilku pro opuštěná a týraná zvířata," říká vedoucí záchranné stanice Josef Zelený.

Letos návštěvníci přinesli nebývalé množství dárků, jejich počet odhadl „šéf" stanice na několik metráků. „Pod stromečkem, který také letos, stejně jako v předchozích letech, nazdobily děti z mateřské školy ve Vendolí, se sešlo velké množství granulí, piškotů, konzerv a zvířecích pamlsků. Zájem lidí nás těší a radost budou mít i naši svěřenci," usmívá se Zelený.

Každý návštěvník dostal za odměnu svařák nebo čaj či kávu, to podle svého věku a chuti. Na zahnání hladu se podával domácí guláš z hlívy. Sedělo se, popíjelo se a hlavně povídalo několik hodin. Zájemci se mohli blíže seznámit s činností záchranné stanice. Dozvěděli se tak například o mladém káněti, které po srážce s blíže nezjištěnou překážkou skončilo ve zdejší stanici se zraněnými křídly. „Většina dravců, která u nás skončí s poraněními po popálení od elektrických drátů nebo po srážce s automobilem, je odsouzena k doživotnímu pobytu ve voliéře. V tomto případě to naštěstí bylo jinak. Káně se podařilo uzdravit a vypustit zpět do volné přírody. Byl to náš letošní nejkrásnější vánoční dárek," dodává Josef Zelený.

René Flášar