Každý zná výsadkářské skupiny Anthropoid a Silver A, které během druhé světové války provedly úspěšný atentát na Heydricha. V noci 29.12. prosince 1941 byla nad protektorátem vysazena ale ještě jedna skupina, a to Silver B, jejímž členem byl i Vladimír Škacha z Poličky.

„Ačkoliv v mnoha knihách je Silver B připomínán, právě v okamžiku výsadku, více se už o něm nemluví. Zatímco první dvě skupiny svůj úkol splnily, výsadek Silver B provázela smůla. Vysílačka se při dopadu rozbila a kontaktní adresy nefungovaly, oba odbojáři za složitých podmínek a s podporou mnoha vlastenců unikali před gestapem,“ přiblížil důvody opomíjení třetí skupiny historik David Junek z poličského muzea.

Hasiči Armády ČR cvičí v Budislavi na zásahy u dopravních nehod.
Autu vrací tvar, urychlí tím záchranu. V Budislavi cvičí hasiči z české armády

Osudy poličského výsadkáře Vladimíra Škachy připomíná kniha Dějiny města Poličky. Nyní byla díky iniciativě plzeňského zájemce o odboj a keškaře Přemysla Černého připravena a městem Polička uhrazena pamětní deska na rohovém domě ulic Hegerova a 9. května (č.p. 491). Odhalení pamětní desky se uskutečnilo v pátek v 17 hodin za přítomnosti čestné stráže 43. výsadkového pluku Chrudim, který je pokračovatelem tradic čs. parašutistů. K nim patřil i výsadek Silver B.