„V rámci akce se jedná o součinnost Pardubického kraje, který provede rekonstrukci silnice od evangelického kostela až po hranici města v hodnotě 18 milionů korun, a města Poličky, které provede opravu chodníků,“ upřesnil starosta Jaroslav Martinů.

Stavba začne výměnou vodovodů, následně budou zahájeny práce na komunikaci – frézování vozovky, které začne u sjezdovky a odtud bude pokračovat směrem do města. Poté naváže oprava chodníků.

„Naše město uspělo se žádostí o dotaci na opravu chodníků po obou stranách ulice Zákrejsovy, včetně realizace autobusového zálivu. Po jedné straně bude chodník prodloužen a naváže na nově vybudovanou cyklostezku do Bořin. Předpokládané náklady jsou ve výši 3,3 milionu korun,“ pokračuje starosta. Dotace pokryje 85 % nákladů. Předpokládaný termín dokončení je v září tohoto roku.

„Jedná se o zásadní rekonstrukci této komunikace, se kterou jsou samozřejmě spojeny i uzavírky a náhradní objízdné trasy. Podrobné údaje o uzavírkách budou uvedeny na webových stránkách města. Věřím, že tato část města dozná zásadního a nutného zlepšení,“ dodává Jaroslav Martinů.