Předchozí
1 z 10
Další

Při tragické nehodě v Poličce skončil kamion v Synském rybníku.Při tragické nehodě v Poličce skončil kamion v Synském rybníku.Zdroj: Klára Groulíková

První místo

Tragická nehoda, která se stala v pátek v Poličce na nábřeží, přinesla několik příběhů. Nákladní auto se řítilo po nábřeží, zničilo tři zaparkované vozy a pak celé skončilo v Synském rybníku. Bilance je tragická, řidič náklaďáku na místě zemřel. O jeho záchranu se snažil do příjezdu hasičů a záchranky Jiří Kalvoda z Poličky.

Při tragické nehodě v Poličce skončil kamion v Synském rybníku.
Tragédie v Poličce: Muž skočil do rybníka a snažil se šoféra z kamionu vytáhnout

Přívalová povodeň v obci Člupek u LitomyšlePřívalová povodeň v obci Člupek u LitomyšleZdroj: Jitka Rösslerová

Druhé místo

V polovině července se přes Litomyšl a okolní obce přehnala bouře s průtrží mračen. Během chvíle voda zatopila Klášterní zahrady v Litomyšli. Přes Člupek, Němčice a další vesnice se voda prudce valila po cestách a silnicích. Pod vodou byly i domy, silnice a zahrady v Němčicích a okolních vesnicích.

Přívalová povodeň v obci Člupek u Litomyšle
VIDEO: Velmi silná průtrž se přehnala přes Litomyšl, ze silnic jsou řeky

Po Hitlerově dálnici zbyly v krajině stavby, Němci silnici nikdy nedokončili.Po Hitlerově dálnici zbyly v krajině stavby, Němci silnici nikdy nedokončili.Zdroj: Archiv

Třetí místo

Lidé v jihovýchodní části Pardubického kraje už roky čekají na stavbu dálnice D43. Ta má ulevit obcím, které jsou přetížené a přes které denně projedou stovky aut na Moravu. Přípravy běží, ale řidiči se po nové silnici svezou až tak za čtrnáct let. Pozůstatky z takzvané Hitlerovy dálnice budou dál v krajině zarůstat trávou nevyužité.

Po Hitlerově dálnici zbyly v krajině stavby, Němci silnici nikdy nedokončili.
FOTO: Pozůstatky Hitlerovy dálnice pro D43 využity nebudou

Dálnice D35Dálnice D35Zdroj: ŘSD

Čtvrté místo

Příprava výstavby dálnice D35 kolem Litomyšle pokračuje. V prosinci se otevřel úsek z Opatovic nad Labem do Časů. Z Časů k Ostrovu by se měli řidiči svézt za dva roky v srpnu. U Litomyšle se má kopnout do země v roce 2023.

Dálnice D35
Dálnice D35 je prioritou nové vlády. U Litomyšle se kopne do země v roce 2023

Citroen vyletěl u Svitav ze silnice. Řidič je naštěstí zraněný lehce.Citroen vyletěl u Svitav ze silnice. Řidič je naštěstí zraněný lehce.Zdroj: HZS Pardubického kraje

Páté místo

Děsivě vypadající nehoda se stala 21. 11. před jedenáctou hodinou dopoledne na pětatřicítce u Koclířova poblíž Svitav. Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník. Nové auto je na odpis.

Citroen vyletěl u Svitav ze silnice. Řidič je naštěstí zraněný lehce.
FOTO: Nové auto na šrot. Pro řidiče citroenu přiletěl na I/35 vrtulník

V neděli Litomyšlská veselice vyvrcholila společným obědem, kdy se podávala pečená husa. Amatérští pekaři soutěžili o nejlepší chleba.V neděli Litomyšlská veselice vyvrcholila společným obědem, kdy se podávala pečená husa. Amatérští pekaři soutěžili o nejlepší chleba.Zdroj: Jana Bisová

Šesté místo

Litomyšlská veselice se vydařila. Celý víkend bylo v Litomyšli rušno. Lidé si užívali dobré jídlo, hudbu, divadlo a zapojili se i do soutěže v pečení chleba. Nechyběl tradiční Mint market s českou módou. Na Portmoneu byla odhalena pamětní deska nakladateli Ladislavu Horáčkovi. V neděli veselice vyvrcholila společným obědem pod širým nebem, podávala se pečená husička. I letos se uskutečnila soutěž o nejlepší doma upečený chleba.

V neděli Litomyšlská veselice vyvrcholila společným obědem, kdy se podávala pečená husa. Amatérští pekaři soutěžili o nejlepší chleba.
300 FOTEK: Litomyšlská veselice přilákala stovky lidí. Poznáte se?

Psí útulek ve Vendolí přijal naráz dvanáct pejsků. Účet útulku je ale na dně, a proto  jeho pracovníci prosí veřejnost o pomoc.Psí útulek ve Vendolí přijal naráz dvanáct pejsků. Účet útulku je ale na dně, a proto jeho pracovníci prosí veřejnost o pomoc.Zdroj: Psí útulek Zelené Vendolí

Sedmé místo

Útulek v záchranné stanici Zelené Vendolí přijal najednou dvanáct psů. Finančně nezvládá péči o opuštěné psy a prosí veřejnost o pomoc.

Psí útulek ve Vendolí přijal naráz dvanáct pejsků. Účet útulku je ale na dně, a proto  jeho pracovníci prosí veřejnost o pomoc.
FOTO: Útulek ve Vendolí je na dně. Prosí o pomoc pro 12 pejsků

Čertovský rej v Poličce.Čertovský rej v Poličce.Zdroj: Deník/Iveta Nádvorníková

Osmé místo

Mikuláš s anděly a bandou pekelníků dorazil po setmění na náměstí v Poličce. Na pekelnou družinu už čekaly stovky lidí.

Čertovský rej v Poličce.
OBRAZEM: Pekelníci řádili na náměstí v Poličce, s dárky přišel Mikuláš

Linecké, čajové nebo rohlíčky. Studenti odborné školy v Poličce pečou desítky kil vánočního cukroví.Linecké, čajové nebo rohlíčky. Studenti odborné školy v Poličce pečou desítky kil vánočního cukroví.Zdroj: Deník/Iveta Nádvorníková

Devěté místo

Linecké, čajové nebo vanilkové rohlíčky. Studenti střední odborné školy v Poličce mají v prosinci pěkný šrumec. Musí napéct téměř 300 kilogramů vánočního cukroví. Začínají čajovým pečivem. Podívejte se na jejich tradiční postupy pečení vánočního cukroví, které znaly už naše babičky.

Linecké, čajové nebo rohlíčky. Studenti odborné školy v Poličce pečou desítky kil vánočního cukroví.
Rozválet, vykrájet, slepit... Studenti v Poličce pečou metráky vánočního cukroví

Po velkém lijáku hlásí lidé v Litomyšli lokální záplavy.Po velkém lijáku hlásí lidé v Litomyšli lokální záplavy.Zdroj: JANA VETEŠNÍKOVÁ

Desáté místo

Po silném dešti v polovině května měli hasiči v Litomyšli plné ruce práce. Na několika místech odčerpávali vodu, lidé hlásili zatopené silnice. Právě na Litomyšlsku byla z celého kraje nejhorší situace.

Po velkém lijáku hlásí lidé v Litomyšli lokální záplavy.
FOTO: Voda po prudkém lijáku zaplavila benzinku a několik silnic v Litomyšli