Mohou využít peníze, které obdrželi v březnu jako výtěžek z Benefičního plesu, který pořádal místní Sbor paní a dívek a Veterán klub z Litomyšle. Celkově si rozdělí       obě instituce  částku 56 340 korun.

„Každá koruna navíc je pro nás důležitá. Dar nad dvacet tisíc je neobvyklý a byli jsme překvapeni, kolik peněz se podařilo organizátorům plesu vybrat," řekl ředitel speciální školy Jan Janypka. Jeho škola použije dar na nákup speciálního polohovacího zařízení pro děti s kombinovaným postižením.
O tom, jak je těžké sehnat finance na pomůcky pro své klienty, vědí i v občanském sdružení.  Na nákup vybavení musejí pomoci sponzoři, a proto vítají každý dar. „Peníze využijeme v denním stacionáři, který se stará mimo jiné o lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Pořídíme žíněnky pro muzikoterapii a polohovací vaky," sdělila vedoucí stacionáře Ria Slušná.

Za neobvykle velkou částku vděčí obě instituce pořadatelům plesu, partnerům, ale hlavně všem, kteří dorazili za zábavou a pomohli tak lidem, kteří to potřebují. A co na to pořadatelé? „Reakce obou institucí byla veliká. Rozhodně netušili, že dostanou tolik peněz. My jsme rozhodně spokojeni s vybranou sumou," odpověděl Jiří Flídr z Veterán klubu.

Účast na plese byla hojná, a to hlavně díky originálnímu pojetí, které se neslo v duchu první republiky, včetně oblečení přítomných a výzdobě.
Množství tanečníků svědčí o tom, že akce měla úspěch. „S dalším plesem počítáme. Lidí přišlo o něco více než na předchozí ples. To značí, že se líbil," podotkl Jiří Flídr.