Město bude po mnoha letech stavět městské byty. V lokalitě Bezručova na jižním okraji města chce vybudovat dva dvojdomy se 48 byty.
Chce tak zabránit odlivu mladých lidí a vytvořit podmínky pro zvýšení počtu obyvatel. V současnosti se na místě budují základní inženýrské sítě a připravují pozemky.

„Chceme, aby lidé ve městě zůstávali. Propadla se nám porodnost během pěti let o 20 procent a hodně mladých po vysokých školách odchází a zůstává v Praze. Ubylo nám za necelých deset let asi šest set obyvatel," uvedl Martinů.

Projekt počítá se dvanácti byty velikosti 1+kk, třiceti byty 2+kk a šesti byty 3+kk. Budovy budou energeticky pasivní, vytápět je budou tepelná čerpadla. Podle zákulisních informací však zatím není jasné, zda část bytů bude startovacích, či se zastupitelé rozhodnou pro jinou formu. Část bytů zřejmě město prodá, část by měla být nájemních. Radnice by si na výstavbu vzala pravděpodobně hypoteční úvěr, který by potom lidé mohli za výhodných podmínek splácet.

„Nechceme na tom vydělávat. Jde nám hlavně o to, abychom lidem nabídli rozumnou možnost bydlení," řekl starosta. Martinů v minulosti připustil, že město chce hospodařit vyváženě a bez dluhů, očekává se proto ještě diskuse zastupitelů nad věcí.

Poličský starosta zároveň dodal, že pokud se podaří ušetřit peníze z letošního rozpočtu, radnice by finance přesunula právě na výstavbu dvou bytových domů. Podle něj je po bytech v Poličce značná poptávka. Již dnes město eviduje asi stovku zájemců. Radnice a architekti celý projekt představí veřejnosti 13. dubna. Stavět by se mělo začít na podzim.