„Jedná se o nedávno otevřenou významnou lokalitu. V rámci vybudování hřiště město získalo z Nadace Proměny Karla Komárka dotaci sto tisíc korun na následnou údržbu. Tyto peníze půjdou na zaplacení částečného úvazku správce hřiště,“ sdělil tiskový mluvčí města Michele Vojáček. 

Důvodem k rychlému povolání správce přispěl i fakt, že kdosi poškodil ocelové lano u populární lanovky. „Vše bylo včas odhaleno a nedošlo k ohrožení zdraví dětí. Nicméně jsme podali trestní oznámení. Vše je opravené a lanovka je v provozu,“ uvedl tiskový mluvčí Michele Vojáček.

BEZPEČNÉ HŘIŠTĚ

Zprávy o úrazech dětí, které spadly z jednotlivých herních prvků, plnily přes léto sociální sítě. O hřiště se zajímala i Česká obchodní inspekce, která provedla kontrolu, jež v instalacích neshledala žádné závady. „Pouze jsme k jednotlivým prvkům doplnili cedulky s označením výrobce, podmínkami využití a věku dětí, kterým jsou prolézačky určeny,“ poznamenal ke kontrole tiskový mluvčí. Není také tajemstvím, že inspekce se uskutečnila na podnět jednoho z občanů.

Kontroly provádějí pravidelně i pracovníci technických služeb, kteří mají na starosti i další hřiště. Pokud je nějaký vandal nepoškodí, jsou všechna z hlediska bezpečnosti připravena na další sezonu.

„Milionové hřiště“ bude mít výhodu ve vlastním správci, ten se bude starat o celé území u řeky Loučné, které prošlo rekonstrukcí a z valné části bylo placeno ze soukromých zdrojů. „Bude se starat o údržbu ploch, hracích prvků, laviček a dalšího mobiliáře. Zároveň bude zalévat a pečovat o tamní vegetaci,“ vysvětlil Michele Vojáček.

CHYSTAJÍ ZMĚNY

Navštěvované odpočinkové místo čekají drobné úpravy. Vedení města tak reaguje na některé výtky občanů. V místě brodu by se mohla objevit zatravněná dlažba. V parku budou doplněny další odpadkové koše, včetně sáčků na psí exkrementy. V plánu je také zlepšení uživatelského komfortu v pavilonu u Smetanova domu, kde se konají koncerty.

LANOVKA. Neznámý vandal poškodil ocelové lano a nejpopulárnější atrakce byla několik týdnů mimo provoz. Nyní je vše v naprostém pořádku. Zdroj: DENÍK/Petr Šilar

LANOVKA. Neznámý vandal poškodil ocelové lano a nejpopulárnější atrakce byla několik týdnů mimo provoz. Nyní je vše v naprostém pořádku.