Dohromady se jich při akci Česko zpívá koledy, podle odhadu jednotlivých organizátorů, sešla téměř celá tisícovka.
V Dolním Újezdu vítalo příchozí už deset minut před šestou hudební pásmo, nahrané žáky základní umělecké školy, vysílané v místním rozhlase. Ale také horký čaj a svařené víno. Ve zpívání koled se vystřídalo dokonce hned pět pěveckých sborů. „Dva sbory jsou umělecké školy, sbor mateřské školky, sbor základní školy a chrámový sbor. Ve zpívání se sbory střídaly, každý zazpíval jednu sloku," přiblížila průběh zpívání za organizátory Jana Frišová.

V Kamenci u Poličky doprovodilo zpívající uskupení místních hudebníků, tvořené dvěma kytarami, flétnou, houslemi a klávesami, kteří se sešli zvlášť při této příležitosti. Příchozí mohli ochutnat vánoční cukroví, občerstvit se čajem nebo horkou medovinou. Obec se akce účastnila podruhé.

Zpívalo se také v Sádku, letos už potřetí. Pod vánočním stromečkem a u betléma. Ti, kteří se společného zpívání zúčastnili, dostali od pořadatelů zpěvníky s texty koled. Lidé se mohli občerstvit čajem a punčem. Potřetí pozvali místní skauti obyvatele ke zpívání koled rovněž v Brněnci.

V Jevíčku, které se zpívání s Deníkem účastní ze všech míst na Svitavsku nejdéle, podpořily sváteční předvánoční atmosféru svým vystoupením dechový orchestr základní umělecké školy a pěvecký sbor Cantilo.