Dobrodružnou hru pro děti na motivy Foglarovy knihy Stínadla se bouří připravil Petr Prosser se svými spolupracovníky.

„Na počátku bylo přání dostat děti od počítačů, ukázat jim, že mohou začít i něco jiného. A že to může být dobrodružné a strašidelné. Loni jsme připravili hru na námět první části Foglarovy trilogie Záhada hlavolamu a letos pokračujeme druhou částí," přibližuje motivy organizátorů Petr Prosser , člen Sdružení přátel Jaroslava Foglara.

Hra probíhá ve spolupráci s městem, díky tomu se její účastníci dostanou do míst, která by pro ně jinak zůstala uzavřená. Letos se jich v Jevíčku sešlo pětačtyřicet. Většinou šlo o místní nebo děti z blízkého okolí. Počet zúčastněných byl i pro Petra Prossera příjemným překvapením, neboť oproti loňskému roku ještě narostl.

„Tajemný Širokko byl dopaden. Při svém úniku po stínadelských zdech se při pádu zranil, ale děti mu poskytli první pomoc a ošetření. Toto čestné jednání vysloužilo Anně Ševčíkové zvláštní ocenění od vontské rady a jejímu družstvu Bratrstva kočičí pracky a Dvořečáků pomyslné vítězství. Za odměnu vyjmula Anička před zraky všech přítomných ježka z klece a po jeho rozšroubování přečetla všem nalezený vzkaz: Těšíme se na vás za rok při hře Tajemství Velkého Vonta. Na všechny čekala odměna v podobě pamětních listů, sladkostí a dárků od města Jevíčka a Sdružení přátel Jaroslava Foglara," zhodnotil průběh hry Petr Prosser.