Město má k dispozici hned tři návrhy, jak by mohla vypadat úprava parkovacích míst, zelených ploch, k tomu by zcela nové řešení měly i příjezdové a pěší cesty k zařízení. Celý projekt by navrch vyžadoval úpravu svahu u nábřeží Svobody.

Udělají kulatý stůl

„Prozatím nebyl vybrán návrh vítězný. K projektům město uspořádá setkání zainteresovaných „u kulatého stolu"," uvedla tisková mluvčí poličské radnice Naděžda Šauerová.

Město by se mohlo postarat o zřízení užší pracovní skupiny, která by měla poté vybrat vítěznou variantu. „Diskutovat a vybírat by tak měli zástupci Masarykovy ZŠ, rady města, obyvatelé tří bytových domů, které sousedí se školou, členové komise stavební a životního prostředí," dodala mluvčí města.

Kavárna ve svahu

Přesnou podobu některých variant zatím město nezveřejnilo, avšak podle Šauerové pracuje i s verzí, kdy by ve svahu byla zabudovaná kavárna se vstupem právě z nábřeží Svobody.
„V letošním roce by měla proběhnout realizace první etapy, která zahrnuje úpravy terénu od semaforu po Masarykovu základní školu. V rozpočtu na rok 2015 jsou na tuto akci vyčleněné dva miliony korun," upřesnila Naděžda Šauerová. Novou podobu navíc letos dostane i sportoviště za školou.