Mezi nejvýznamnějšími a současně nejnákladnějšími investičními akcemi jsou protipovodňová opatření průmyslové zóny Rehau, zateplení mateřské školy a rekonstrukce ulic Růžová a Okružní IV, které spolykají více jak dvě třetiny investičních prostředků. Na rekonstrukci Růžové ulice si město plánuje vzít 5,5 milionový úvěr, 17 milionů má našetřeno z minulých let.

Vedení města v příštích letech plánuje také rekonstrukci městského kina. V rozpočtu má připravené peníze na zpracování žádosti o dotaci, kterou by radní chtěli při opravě kina využít.

Investice chystají na příští rok i v Moravské Třebové. Nejvíce financí spolyká padesátimilionová rekonstrukce budov sociálních služeb, která začala už v letošním roce. Rozpočet města oproti původnímu propočtu v příštím roce zatíží o osm a půl milionu navíc.

Vrásky na čele dělá zastupitelům zamýšlená rekonstrukce bazénu. Projektová cena se vyšplhala na 34 milionů korun. Navíc dotaci, se kterou radní počítali, není možné pro školní bazény využít. Co bude s uzavřeným bazénem dál, se rozhodne na březnovém zastupitelstvu.