Šestačtyřicetiletý Kolovratník vedl poslaneckou kandidátku už před čtyřmi roky, tehdy ANO získalo v Pardubickém kraji necelých 31 procent hlasů. Při snaze obhájit čtyři místa v poslanecké sněmovně, kromě dvou jmen známých z minulých voleb hnutí sáhlo po dalších dvou stálicích.

„Při tvorbě kandidátky jsme vycházeli ze zkušeností z loňských krajských voleb. Nominovali jsme řadu kvalitních komunálních politiků napříč Pardubickým krajem. Naši nominanti jsou odborníci v řadě gescí a jejich názory se promítnou v našem volebním programu,“ řekl Martin Kolovratník.

Martin Kolovratník
Kolovratník má šanci stát se novým ministrem dopravy

Dvojkou na kandidátce je svitavský poslanec Jaroslav Kytýr. Třetí místo zaujímá chrudimský David Kasal. Jako čtvrtá je na kandidátce uvedena Jana Hanzlíková a pětici uzavírá David Švec. Jedná se o návrh, který bude postoupen jednání celostátního výboru hnutí.

„Děkuji za projevenou důvěru. Vážím si silného mandátu, který jsem získal. Naším společným cílem je obhájit vítězství v Pardubickém kraji a pomoci hnutí ANO 2011 k celkovému prvenství,“ dodal Kolovratník po sněmu.

Premiér Andrej Babiš
Středočeskou kandidátku hnutí ANO povede do voleb Babiš, rozhodl krajský sněm