Jiří Král je šéfkuchařem restaurace Aureole Fusion Restaurant & Lounge, exklusivně se nacházející v posledním 27. patře nejvyšší české budovy – City Tower.  Je členem a komisařem celorepublikového představenstva Asociace kuchařů České republiky, získal titul Kuchař roku a absolvoval stáže po celém světě, například v Paříži, Švýcarsku, Německu, Norsku, Itálii, USA, Indonésii a Singapuru, byl kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR,  vařil pro významné světové delegace včetně britského prince Edwarda nebo George W. Bushe.

V současné době jeho kuchařského umění využívá také český prezidentský pár. Patří mezi Rytíře gastronomie – Chaine des Rottiseurs, stejně tak i Vladimír Krofta, který je šéfcukrářem hotelu Corinthia Praha. Je zřejmé, že návštěva domovských restaurací těchto Mistrů není pro běžného občana příliš dostupná a ochutnávka jimi připravených pokrmů by odčerpala velkou část rodinného rozpočtu.

Labužníci by si proto neměli nechat ujít mimořádnou příležitost navštívit restauraci litomyšlského hotelu Zlatá Hvězda a nechat si naservírovat pětichodové menu, které právě dnes připraví Jiří Král a Vladimír Krofta v rámci probíhajících Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové.

Ke každému chodu snoubí jiné víno sommelier Oldřich Bujnoch a cena za celé menu včetně vína je pouhých osm set korun. Gala menu se bude podávat od 14.30 hodin, doporučujeme si místa rezervovat na telefonním čísle 461 615 338.

V páteční večer gastroslavnosti pokračují na Státním zámku Litomyšl, v koncertu vystoupí Yvonne Sanchez Band a kulinářské speciality připraví hotel Aplaus.

JAN PIKNA