„Připravujeme kuchařku, která bude obsahovat výběr z nejlepších receptů, s nimiž studenti získali uznání na soutěžích a přehlídkách,“ vysvětlil šéfkuchař Šmerda, který se školou spolupracuje. Na oku lahodících kulinářských dílech si tedy především pochutnal objektiv fotoaparátu v rukou Petra Kleina. Moderní kuchařka by měla spatřit světlo světa začátkem září. Receptury v kroužkové vazbě si budou moci případní zájemci objednat přímo ve škole.

RECEPT naLetní grilovanou zelenina s listy salátů Lolo a Frizé a pečený brambor s tzatziki:
Na čtyři porce budeme potřebovat: 300 g barevné papriky, 8 ks minipaprik, 200 g cukety, 2 ks červeného čekankového puku, barevné saláty Lolo a Frizé, polníček, 2 ks čerstvého česneku, 200 g salátové okurky, 150 ml zakysané smetany, 4 ks brambor (po cca 80 g), avokádový olej, balsamico tmavé, sůl, drcený barevný pepř, koření tzatziki, na ozdobení: pažitka.
Veškerou zeleninu opečeme na avokádovém oleji s pepřem. Brambory rozpůlíme, vydlabeme, naplníme tzatziki a ozdobíme koprem. Česnek rozpůlíme a opečeme s kukuřičkou. saláty dochutíme balsamicovým vinaigrettem. VÁCLAV ŠMERDA, šéfkuchař

Sylva Horáková