Uvařit, pohlídat, zabavit děti, učit konkrétní předměty, dojít nakoupit, pomoci s technikou, nakoupit, dojít do lékárny,. . . Zatím o sobě neví. Proto přicházíme s nápadem:

Pokud chcete pomáhat nebo naopak potřebujete pomoc, neváhejte napsat na tento email iva.janouskova@denik.cz a my se postaráme o zveřejnění.

Pokud nebude vaše prosba, nabídka platná, pošlete nám email, že vás máme vyřadit. Budeme rádi, když díky Deníku se k vám pomoc dostane, případně budete pomocí pro jiné již plně vytíženi. Budeme rádi, když nám také pošlete fotografii, případně pár vět k tomu, jak jste pomáhali nebo našli pomoc.

Hledají pomoc

Charita Moravská Třebová a město hledají dobrovolníky pro pomoc nejohroženějším skupinám obyvatel. Dobrovolníci budou pomáhat především s donáškou nákupů potravin a léků. Pomoc je určena osamělým seniorům a lidem se zdravotním postižením v nouzi, kteří nemají přirozenou síť sociálních kontaktů ze strany rodiny, sousedů nebo známých. Informace pro zájemce o tuto pomoc i dobrovolníky podá koordinátor mimořádných událostí Patrik Šponar na telefonech 734 797 499, 733 742 009, 731 631 146. 

Města a obce po celém Pardubickém kraji dezinfikují zastávky, dětská hřiště a další frekventovaná místa. Pomáhají jim hasiči.
ON-LINE: Koronavirus v Pardubickém kraji