Uvařit, pohlídat, zabavit děti, učit konkrétní předměty, dojít nakoupit, pomoci s technikou, nakoupit, dojít do lékárny,. . . Zatím o sobě neví. Proto přicházíme s nápadem:

Pokud chcete pomáhat nebo naopak potřebujete pomoc, neváhejte napsat na tento email pavlina.roztocilova@denik.cz a my se postaráme o zveřejnění.

Pokud nebude vaše prosba, nabídka platná, pošlete nám email, že vás máme vyřadit. Budeme rádi, když díky Deníku se k vám pomoc dostane, případně budete pomocí pro jiné již plně vytíženi. Budeme rádi, když nám také pošlete fotografii, případně pár vět k tomu, jak jste pomáhali nebo našli pomoc.

Nabízí pomoc

Nejste sami. Víte, kam zavolat?  
Česko je už více než týden v karanténě. Mezi námi je spousta osamělých lidí, kteří si nemají s kým povídat. V Jablonném nad Orlicí tak přišla s originální nabídkou Marie Štanglerová, která nabízí „popovídání“ po telefonu nebo komunikaci e-mailem. „E-maily lze psát kdykoliv, zatelefonovat je možné každý den kromě pátku v době od 18.30 do 20 hodin,“ informovala.
Kontakty: telefon 736 10 11 51 a e-mail m.stanglerova@seznam.cz.
Funguje i Krizová linka, pro Orlickoústecko na čísle 733 522 278, či Linka důvěry na telefonu 465 52 42 52. 

Jsem ze Sezemic a ráda  pomůžu komukoli kdo nyní nemůže třeba na nákup. Dojít  se psem nebo odvézt k MUDr.. Dojedu i do Pardubic a mám tři syny (19,15,15) kteří se rádi zapojí se mnou.

Petra Štěpánková, tel. 60852173

Jmenuji se Veronika Řepková a ráda bych nabídla sve schopnosti/moznosti v rámci povinné karantény a dalších omezení kvůli nákaze. Nabízím hlavně pomoc lidem, kteří nejsou mobilní potřebuji nakoupit/dovézt/odvézt/pomoci doma. Disponuji autem. Dále pomoc při nějaké výrobě/balení/zásobovani apod. Dalsi moznosti dle připadné domluvy a zájmu.

Veronika Řepková, 775 249 110

Dobry den,
nabízím dovoz potravin domu když přispějete na benzín respiratory ffp3 a ochranné brýle mám.

Milan: 602851030 

Města a obce po celém Pardubickém kraji dezinfikují zastávky, dětská hřiště a další frekventovaná místa. Pomáhají jim hasiči.
ON-LINE: Koronavirus v Pardubickém kraji