U jezdecké Stáje Pucher řešili několik let problém s rychle jedoucími auty. Provoz na silnici mezi Janovem a Strakovem ještě zesílil kvůli opravě pětatřicítky a dlouhým kolonám.

Jenže právě u Stáje Pucher ještě není vesnice, takže tady auta běžně jezdila stovkou. Majitelé měli strach o děti i koně, které musí do jízdárny vodit přes silnici.

Poté, co Deník na problém nedávno upozornil, se daly věci rychle do pohybu. Značky jsou od pondělí na místě. „Super. Máme z toho radost, že je tady konečně snížená rychlost. Sedmdesátka, padesátka a ještě značka Pozor, děti,“ řekla Petra Pucherová.

Provizorní značka  úseku u Stáje Pucher v Janově.
Janov žádá snížení rychlosti, řidiči ohrožují děti a koně

Obec jednala o umístění značek roky. „Žádali jsme o uzavřený úsek cedulemi obec Janov. To ale v tomto případě není možné, proto jsme jednali o dopravním značení se sníženou rychlostí, a to na 50 nebo 60 kilometrů v hodině, to nám také neprošlo. Jednání ale skončila na osazení dopravního značení, kde bude rychlost omezena na 70 kilometrů,“ uvedl koncem května janovský starosta Miloš Štika. Nakonec ale řidiči musí jet okolo stáje jenom padesátkou.

Snížení rychlosti v úseku okolo Stáje Pucher mezi Janovem a Strakovem se podařilo. Rychlost je tady snížena postupně, nejdříve na sedmdesát, poté na padesát, a ještě přibyla značka Pozor, děti. Provoz se podle místních lidí zklidnil. Do stáje totiž chodí jezdit děti od dvou let a navíc jízdárna je přes silnici, kam majitelé vodí koně. Poslední týdny tady nebylo zrovna bezpečno. Od pondělí je ale vše jinak. Řidiči musí v úseku ubrat plyn.