Vedení obce může od středy hospodařit s obecními penězi. Zastupitelé napodruhé schválili rozpočet, byť provizorní. Doplnili rovněž radu o dva členy.

Koclířovští zastupitelé doplnili ve čtvrtek radu o dvě osoby. „Ta už má dnes pět členů tak, jako to vyžadují pravidla,“ informuje pověřený starosta obce Jaroslav Drozdek. Funkci starosty ale zatím nikdo dělat nechce. „Pro obec je důležité, že zastupitelé schválili rozpočtové provizorium, bez kterého bychom nemohli zajistit ani základní provoz,“ konstatuje. Předsilvestrovské jednání starosta předčasně, po dvaceti minutách, skončil. Rušila ho skupina občanů nespokojených s děním na radnici.

Drozdek na funkci starosty, kterou zastával téměř devět let, nekandiduje. „Rád ji přenechám mladším,“ tvrdí. Je přesvědčený, že devět zastupitelů, kteří ve volbách důvěru dostali, má chuť a zájem pro občany pracovat. Podmínkou je však vyjasněné hospodaření obce, o jehož přezkoumání požádal Jaroslav Drozdek krajský úřad. Zastupitelé dnes už bývalého starostu Bohumila Kysílko odvolali na podzim loňského roku. Důvodem se staly nesrovnalosti v hospodaření obce. Údajné pochybení prověřuje protikorupční policie.

Nového starostu by mohli koclířovští zastupitelé volit na zasedání koncem února nebo začátkem března, kdy budou schvalovat rozpočet obce na letošní rok.
Do dnešního dne nedošlo k žádné dohodě o konkrétních osobách, které by funkci starosty mohly, a hlavně chtěly zastávat. „V zastupitelstvu je nás patnáct a zastupujeme čtyři volební strany. Šest zastupitelů zvolených za volební stranu Pohoda, což je název občanského sdružení, odmítá jakoukoliv komunikaci s ostatními a pět z nich se již vzdalo funkcí ve výborech a komisích,“ dodal Drozdek.
Ve středu rezignoval na mandát exstarosta Bohumil Kysílko. Jeho příkladu následovali další dva zvolení komunální politici. (ap, mag)