Podstata tohoto projektu spočívá v tom, zapojit žáky do sběru a třídění odpadů. Jedná se konkrétně o sběr vybitých baterií a vyřazeného, nepotřebného, drobného elektrozařízení.

Cílem celého projektu je snaha, aby žáci získali přehled o tom, co vše patří do recyklovaného odpadu a tím se naučili chránit naši přírodu. Za odevzdaný odpad je odměnou pro školu, formou přidělených bodů, výběr pomůcek pro žáky ve škole.

Do složky baterií patří např. baterie z hodinek, z hodin, bz dětských hraček, z mobilu, z notebooku, aj. Drobná elektrozařízení jsou varné konvice, vysavače, kulmy, fény, mobily, telefony, vrtačky, kuchyňské mixéry, kávovar, žehlička, kuchyňská elektrická zařízení, holicí strojky a jiná drobná elektrozařízení. Zdrojem energie v těchto elektrozařízeních musí být baterie, akumulátory nebo elektřina ze sítě, a tato elektrozařízení nesmí spadat do kategorie velkých spotřebičů.

Celý tento projekt děti velmi baví. Za každý donesený elektrospotřebič či baterii jsou děti odměněny hezkými obrázky.

Pokud se i další mateřské či základní školy chtějí zapojit do tohoto projektu a získat tak ,,zadarmo" pomůcky pro své děti a žáky, mohou nám napsat na e-mailovou adresu kat.nem@seznam.cz, kde získají potřebné informace.

KATEŘINA TOVÁRKOVÁ,

Základní škola Jaroměřice

Kluci a holky v Jaroměřicích recyklují odpad